Slim & eenvoudig uw gegevens in de cloud

In 3 simpele stappen

Maak een migratiebestand

Update uw desktop programma's en creëer met de migratietool een exportbestand

Upload het migratiebestand

Upload het migratiebestand in uw Nextens account. Lees dan eerst de belangrijke informatie

Download het overzichtelijke stappenplan*

*Let op: Mogelijk bent u al benaderd door één van onze medewerkers voor het inplannen van een afspraak voor de overstapservice. U hoeft dan niet zelf uw gegevens over te zetten. Lees hier wat u moet voorbereiden voor deze afspraak.

Download de migratietool

Download eerst de migratietool om aan de slag te kunnen!

Snel wegwijs in Nextens

Met de instructievideo's en interactieve stappenplannen van Nextens ziet u snel hoe u kunt starten. Na het volgen van deze video's of stappenplannen weet u waar u de functionaliteiten binnen een aangifte van Nextens kunt vinden.

Vragen of hulp nodig?

Heeft u vragen over het overzetten van uw gegevens?
Mogelijk vindt u uw vraag terug bij de veelgestelde vragen.

Lukt het niet? Schakel de gratis overstapservice in!
Komt u er toch niet helemaal uit? We helpen u graag met onze gratis overstapservice. U kunt daarvoor een afspraak inplannen met onze telefonische helpdesk. We zullen u dan telefonisch begeleiden bij het overzetten van uw gegevens.

Hoe zit het met uw aangiften?

In Nextens converteert u uw aangiften van het voorgaande jaar naar het aankomende aangiftejaar. Aangiften die u al gestart bent in uw desktopsoftware kunt u afronden met uw desktopsoftware. Vanaf het nieuwe aangiftejaar kunt u uw aangiften doen met de online programma's van Nextens.

U kunt uw aangiftes van het voorgaande jaar ook na het overzetten van uw gegevens afronden in de desktop-software.
Middels ‘Bestand en Migratie manager (die u aantreft in de laatste update van uw programma's) kunt u alle afgeronde aangiftes synchroniseren met de aangiftes in de online omgeving.

Beschikbare functionaliteiten in uw programma's

De Nextens programma's worden voortdurend doorontwikkeld. Wij houden u dan ook op de hoogte van de huidige en de nieuwe functionaliteiten die beschikbaar zijn in uw programma's.

Onder Productnieuws kunt u in de releasenotes de laatste stand van zaken met betrekking tot de ontwikkelde functionaliteiten bekijken. Ook vindt u daar een planning van functionaliteiten die op dit moment worden ontwikkeld.