Populaire thema’s

voor de fiscale professional

Op deze pagina vindt u een overzicht met actuele thema’s
voor uw vakgebied met verdiepende kennisdocumenten,
handige checklists en gerelateerde nieuwsberichten en
artikelen.

  • Betrouwbare en actuele fiscale vakinformatie
  • Praktische ondersteuning bij uw dagelijkse werk
  • Inzichten in trends en ontwikkelingen in de fiscale branche

Overzicht onderwerpen

Eigen woning

Op deze pagina vindt u meer informatie over verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Eigen woning’, zoals de eigen woningregeling, terbeschikkingstellingsregeling, schenking van de eigen woning en meer.

CRM

Een administratie- of accountantskantoor haalt uit Customer Relation Management (CRM) tijdswinst, gemak, efficiency en betere dienstverlening. Op deze pagina vindt u tips en inspiratie over hoe u met uw organisatie kunt profiteren van de voordelen van CRM.

Auto van de zaak

Op deze pagina vindt u meer informatie over verschillende onderwerpen binnen het thema ‘Auto van de zaak’ zoals de autokostenfictie…

BTW

De Belastingdienst heeft kenbaar gemaakt dat per 1 januari 2017 andere regels gelden voor o.a. het aanmerken van een vordering als oninbaar. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze en andere belangrijke wetswijzigingen voor de nieuwe BTW-regels 2017.

Pensioen

Op deze pagina vindt u meer informatie over het thema ‘Pensioen’ en de ontwikkelingen rondom ‘Pensioen in eigen beheer voor de dga’.

Werkkostenregeling

Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling verplicht voor iedere inhoudingsplichtige. Tot 1 januari 2015 kon gebruik worden gemaakt van het overgangsrecht, waardoor het oude systeem van vrije vergoedingen en vrije verstrekkingen van toepassing bleef. Op deze pagina vindt u verschillende bronnen met informatie over dit thema.