Pensioen Almanak 2018

Een helder online handboek geschreven door topspecialisten uit de pensioenwereld

Met in deze 2018-editie extra aandacht voor:

  • Alle actuele pensioenrechtelijke, civielrechtelijke en fiscale aspecten van pensioen
  • Pensioenwet en overgangsrecht
  • Zowel verzekeringstechnische als actuariële aspecten van pensioenvraagstukken
  • Let op: deze almanak is alleen online beschikbaar (niet als boek)

Pensioen Almanak van Nextens

Een online handboek:
Deze Almanak is beschikbaar als online versie op FiscaalTotaal (inclusief de voorgaande edities tot 10 jaar terug). Wanneer u een FiscaalTotaal of Almanak-abonnement heeft, kunt u in de app van Nextens de Fiscale cijfers en almanakken downloaden op uw telefoon of tablet/iPad.

Samenvatting:
Pensioen Almanak 2018 is dé Almanak voor de zakelijke dienstverlener. Dit heldere en gebruiksvriendelijke handboek is geschreven door topspecialisten uit de Nederlandse pensioenwereld en behandelt o.a. alle pensioenrechtelijke (deel A), civielrechtelijke (in deel B) enfiscale aspecten van pensioen. De gehele pensioenproblematiek wordt belicht vanuit de positie van de adviseur.

Deel D (derde pijler pensioen) van de Pensioen Almanak 2018 gaat in op de zowel civielrechtelijke als fiscale aspecten van de overeenkomst van levensverzekering (kapitaalverzekeringen, lijfrenten en stamrechten). Deel E behandelt de waarderingsvraagstukken in de winstsfeer. Dit onderdeel is uniek, zeer gebruiksvriendelijk en uitermate geschikt voor accountants en belastingadviseurs en diegenen die gesprekspartner willen zijn van de accountant en de belastingadviseur. Tot slot gaat deel F in op enkele praktijkvraagstukken zoals het beoordelen en vergelijken van (pensioen) verzekeringsoffertes.

Met in deze 2018 editie extra aandacht voor
• Actuele ontwikkelingen
• Pensioenwet
• Overgangsrecht
• Zowel civielrechtelijke als fiscale aspecten van pensioenvraagstukken
• Zowel verzekeringstechnische als actuariële aspecten van pensioenvraagstukken

De verschijningsdatum van de online Pensioen Almanak is april 2018.

Dit product betreft een abonnement. Mocht u toch belang hebben bij een eenmalige aanschaf, dan kunt u een e-mail sturen naar sales.fiscaal@reedbusiness.nl of bellen met 020 - 515 9 515. Ook voor al uw overige vragen.

Let op: bij bestelling ontvangt u gratis de digitale nieuwsbrief van Nextens.nl.

Bestel deze almanak