Wiebes volgt waarschijnlijk Weekers op

Bron: ANP

De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes volgt waarschijnlijk de vorige week afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers op. Bronnen zeggen dat de keus van de VVD-top op Wiebes is gevallen. Ze bevestigden daarmee een bericht in De Telegraaf van maandag. De AIVD moet nog een onderzoek doen naar zijn antecedenten. Pakt dat goed uit, dan wordt Wiebes dinsdag of woensdag benoemd, is de verwachting.

Wiebes (1963) is in Amsterdam wethouder van Verkeer en Vervoer. Eerder werkte hij als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken.

Weekers

VVD’er Weekers legde afgelopen woensdag zijn functie neer in een debat over de problemen van de Belastingdienst met het uitbetalen van toeslagen, waarin hij zwaar onder vuur kwam te liggen. Eerder moest Weekers ook al in de Kamer op het matje komen vanwege de toeslagen. De VVD zoekt als vervanger voor hem een crisismananger, die leiding kan geven aan de hervorming van de Belastingdienst.

Vorige week werd al duidelijk dat de VVD-top in het weekend de knoop zou doorhakken. Premier (en partijleider) Mark Rutte zei vrijdag dat hij hoopte in de loop van deze week de opvolger van Weekers te kunnen presenteren.

terug