Wiebes stuurt eerste nota van wijziging Belastingplan 2016

Bron: FiscaalTotaal

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de vragen van de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Belastingplan 2016 beantwoord. De antwoorden zijn vergezeld van een nota van wijziging.

Wiebes kamervragen

Bepaling van overgangsrecht

De nota van wijziging bevat een bepaling van overgangsrecht voor (correctie-) RDA-beschikkingen die betrekking hebben op een periode voor 2016. Daarnaast regelt deze nota van wijziging dat de additionele verhoging van de bovengrens van de derde schijf van de loon- en inkomstenbelasting met € 300 pas per 1 januari 2017 voor het eerst wordt geïndexeerd. Ten slotte bevat de nota enige wijzigingen van redactionele aard.

In de nota naar aanleiding van het verslag wordt onder andere ingegaan op de commentaren van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en het Register Belastingadviseurs (RB) op het wetsvoorstel Belastingplan 2016.

De redactie van FiscaalTotaal heeft een whitepaper gemaakt met de belangrijkste voorstellen uit het Belastingplan 2016 en de nieuwsberichten.
U kunt dit whitepaper en overige hyperlinks uit bovenstaand artikel alleen openen wanneer u een abonnement op de Kennisbank FiscaalTotaal heeft. Bent u op zoek naar fiscale verdieping voor een betrouwbaar advies aan uw klant? Lees meer over FiscaalTotaal en vraag een demo aan!>

terug