Wiebes: belastingvoordeel zzp’er in huurwoning blijft intact

Bron: FD

Thuiswerkende zzp’ers met een huurwoning kunnen ook in de toekomst de huurkosten van hun bedrijfswinst aftrekken. Dat zegde staatssecretaris Eric Wiebes toe naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad eerder deze week. Dat vonnis bevestigde dat zzp’ers een huurwoning mogen opvoeren als aftrekpost. Dat meldt het FD.

zzp werken

Uitspraak Hoge Raad

De Hoge Raad bepaalde woensdag dat zzp’ers die thuis werken, onder bepaalde voorwaarden bijna de volledige huur als kostenpost mogen opvoeren en de winst mogen aftrekken, waardoor de belasting lager uitvalt. Eén van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat de zelfstandige vanuit het huurhuis zijn werk verricht voor de onderneming. Voor zelfstandigen in een koophuis gelden dezelfde regelingen.

Regels veranderen niet

PvdA en GroenLinks willen van dit belastingvoordeel voor huurders af. Maar Wiebes ziet hier geen aanleiding toe. Uit het vonnis blijkt dat de Belastingdienst de wet op de juiste manier uitvoert en daarnaast bestaat de regeling al jaren. ‘De Belastingdienst heeft helderheid gevraagd en nu gekregen. Er is dus geen nieuwe situatie ontstaan en geen reden om iets te veranderen.’ Hij verwacht dan ook niet dat de onwetende zzp’er er alsnog met terugwerkende kracht gebruik van gaat maken.

terug