Vraag naar accountant stijgt, maar salaris stijgt niet mee

Bron: Accountancy Beloningsonderzoek

De arbeidsmarkt voor accountants staat flink onder druk en ondanks de steeds verdergaande digitalisering lijkt er meer behoefte aan accountants dan ooit tevoren. Het salaris stijgt daarentegen niet mee met deze behoefte. Dat blijkt uit het Accountancy Beloningsonderzoek.

Vraag

Het Accountancy Beloningsonderzoek is een jaarlijks onderzoek van Accountant en Alterim uitgevoerd in samenwerking met de NBA en de Vereniging van Accountancystudenten (VAS). Daaruit blijkt dat er nog altijd veel vraag naar accountants is, vooral aan mensen met enkele jaren ervaring in de praktijk. In 2016 steeg het aantal vacatures voor hoog opgeleide financieel professionals sterk. De vacatures voor controllers en accountants lieten daarbij nog eens een bovengemiddelde groei zien. Voor accountants bedroeg die groei over heel 2016 negentien procent, met een piek van liefst 45% in het laatste kwartaal. Gemiddeld stond er in 2016 één vacature open voor elke vierde RA of AA. Ook de vraag naar assistent-accountants steeg fors, met 36% over geheel 2016 en liefst 52% in het laatste kwartaal.

In 2017 blijft die stijgende lijn verder oplopen: de vraag naar (controlerend) accountants groeit in het tweede kwartaal met 37% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Vrijwel hetzelfde geldt voor registercontrollers: Nederland telt ruim 4.200 RC’s en over 2016 waren er ruim duizend vacatures waarin een RC werd gevraagd. En in het tweede kwartaal van 2017 steeg het aantal vacatures voor controllers met liefst 42% ten opzichte van het zelfde kwartaal in 2016.

Salaris

Dalers

Ondanks dat de vraag naar accountant stijgt, stijgt het salaris niet mee. Op startersniveau in het openbare beroep en bij gevorderde assistent-RA’s is er zelfs sprake van een daling in de salarissen. Ook het gemiddelde partnerinkomen ging er in het afgelopen jaar op achteruit, zowel in de AA- als RA-praktijk.

Stijgers

Bij alle zelfstandig werkende accountants, met uitzondering van RA-zelfstandigen met personeel, is het inkomen gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Kleine versus grote kantoren

Als beginnend assistent verdienen studenten bij een groot kantoor gemiddeld meer dan bij een middelgroot of klein kantoor. Vanaf de functie van senior manager worden de beloningsverschillen duidelijker zichtbaar: grotere kantoren betalen gemiddeld beter. Hierbij moet wel een voorbehoud worden gemaakt: op het niveau van director en partner zijn de aantallen AA’s bij grote kantoren te gering voor betrouwbare uitspraken. Bij kleine kantoren geldt datzelfde voor RA’s op het niveau van senior manager en director.

Op partnerniveau zijn de verschillen het grootst. RA-partners bij grote kantoren verdienen (veel) meer dan bij kleine. Bij de grote kantoren verdient 58,3% van de partners meer dan twee ton per jaar, bij middelgrote kantoren is dit 7,1% en bij kleine kantoren geeft niemand aan meer dan twee ton te verdienen. Van de partners van grote kantoren geeft 8,3% aan meer dan vijf ton per jaar te verdienen. Bij de kleine kantoren daalde het gemiddelde RA-partnersalaris van €111.000 naar €98.000. Bij de middelgrote kantoren steeg het partnerinkomen juist, van €128.000 naar €134.000. Bij de grote kantoren daalden de (RA-)partnersalarissen van gemiddeld €252.500 naar €222.500. Voor AA-partners daalde het salaris bij kleine kantoren van €82.000 naar €79.000, bij middelgrote kantoren van €102.500 naar €93.000. Bij grote kantoren is het aantal AA-partners in dit onderzoek te klein om conclusies te trekken.

terug