VAR verdwijnt: enkele gepubliceerde overeenkomsten aangepast

Bron: Belastingdienst

De Belastingdienst heeft een aantal reeds gepubliceerde overeenkomsten aangepast. Het gaat om algemene modelovereenkomsten en de voorbeeldovereenkomsten voor branches en beroepsgroepen.

Voorwaarden

De aanpassing houdt in dat sommige artikelen zijn gemarkeerd. Deze artikelen bevatten de voorwaarden die van belang zijn bij het bepalen of er sprake is van een dienstbetrekking. Als uw klant volgens deze overeenkomsten gaat werken, mag u deze voorwaarden niet veranderen.

De andere artikelen kan de klant wel aanpassen voor zijn eigen situatie, als dat niet in strijd is met de gemarkeerde artikelen. De overeenkomsten zijn hierdoor in meer situaties en voor meer partijen te gebruiken.

Wel of geen dienstbetrekking

Vrijdag wordt een overzicht gepubliceerd van bepalingen die leiden tot het oordeel wel of geen dienstbetrekking. Dit overzicht kunt u als hulpmiddel gebruiken bij het opstellen van een overeenkomst.

Meer informatie
– De overeenkomsten en meer informatie vindt u op deze pagina: Algemene modelovereenkomsten, voorbeeldovereenkomsten en individuele overeenkomsten.
– Voor meer informatie zie ook het bericht op de website van de Belastingdienst.

terug