Vacaturestop Belastingdienst door curatele

Bron: FD

Doordat de Belastingdienst door het ministerie van Financiën onder curatele is gesteld, worden er deze maand geen nieuwe mensen meer aangenomen. Tot ten minste 24 oktober geldt een zogenoemde ‘verplichtingenstop’, hieronder valt ook de vervulling van vacatures. Dat bevestigt een woordvoerder van de dienst aan het FD.

Verwarring en onbegrip

Bij de Belastingdienst is er verwarring en onbegrip over het besluit van minister Dijsselbloem en staatssecretaris Wiebes van Financiën om de Belastingdienst onder curatele te stellen. De tekenbevoegdheid voor de dienst is verlaagd tot € 0,1 miljoen en de dienst wordt straks weer aangestuurd vanuit het ministerie. Momenteel wordt er nagedacht over hoe de processen moeten worden ingericht. De woordvoerder van de Belastingdienst hoopt na de 24e meer duidelijkheid te krijgen.

Nieuwe mensen

De bedoeling van de vrijwillige vertrekregeling bij de Belastingdienst was dat er plaats wordt gemaakt voor nieuwe mensen die de juiste competenties hebben die Wiebes noodzakelijk acht voor de moderniseringsslag. De werving van die 1500 mensen was in volle gang. De lopende gesprekken over arbeidsvoorwaarden worden voortgezet, maar nieuwe worden vooralsnog uitgesteld.

terug