Toename vacatures in accountancy

Bron: NBA

Doordat veel organisaties aan het uitbreiden zijn, blijft het aantal vacatures in accounting en finance sterk stijgen.

Investeringen

Dit blijkt uit de laatste Robert Walters European Job Index. Er is momenteel een hoge vraag naar professionals in accounting en finance. Er is veel beweging onder kandidaten en met het toenemen van het aantal vacatures, is er een steeds breder aanbod aan carrièremogelijkheden. In deze sector steeg het aantal vacatures met 25 procent jaar-op-jaar en met 7 procent sinds Q1, met name door een grote vraag naar kandidaten in business control op middenkader- en seniorniveau.

Daarnaast is er vanwege de doorstroom van talent een grote behoefte aan kandidaten met een postdoctorale opleiding en deze trend zal naar verwachting doorzetten. De continue groei bij accounting en finance wordt deels aangewakkerd door toegenomen investeringen in shared service centres in Nederland.

Interim-medewerkers

In aansluiting op deze trend wijst het aantal advertenties voor secretariële en ondersteunende functies, dat jaar-op-jaar met 34 procent en vergeleken met vorig kwartaal met 13 procent steeg, er duidelijk op dat bedrijven de vruchten plukken van de economische groei en hun ondersteunende afdelingen versterken.

Rob Vermaak, managing director van Robert Walters Benelux: “We zien ook dat er een toenemende vraag is naar interim-medewerkers, omdat bedrijven specifieke vaardigheden willen inzetten op projecten. Zoals verwacht is het vertrouwen van bedrijven en kandidaten verder toegenomen, maar de toename in vacatures vanwege het opschalen van organisaties is een duidelijke verandering ten opzichte van eerdere maanden. We verwachten dat deze positieve trend in het laatste kwartaal zal doorzetten en dat de vacaturevolumes hoog zullen blijven.”

terug