Sociale regelingen vaak onbenut

Bron: ANP

Vier op de tien Nederlandse organisaties hebben geen benul van de sociale regelingen en subsidies waarop zij een beroep kunnen doen voor hun werknemers. Daardoor blijven overheidssubsidies zoals ouderkorting, premiekorting in verband met arbeidsgehandicapten of scholingssubsidies voor werknemers vaak onbenut.

Regelingen onbenut

Dat concludeert consultancybedrijf Willis Tower Watson na onderzoek onder 700 organisaties met minstens 250 werknemers. Het bedrijf schat dat het gaat om ongeveer € 100 per werknemer dat op de plank blijft liggen. Vier op de tien Nederlandse organisaties heeft geen idee op welke sociale regelingen en subsidies zij een beroep kunnen doen voor hun werknemers. Zij weten niet welke regelingen beschikbaar zijn bij gemeenten en overheid en wanneer zij voor hun werknemers recht hebben op deze regelingen. Slechts een kleine 10% geeft aan precies te weten welke regelingen er bestaan. Dat concludeert Willis Towers Watson.

Informatie onvindbaar

Wanneer organisaties zich willen verdiepen in de beschikbare regelingen en mogelijkheden, loopt een groot deel vast. Een derde heeft namelijk geen idee waar zij deze informatie kunnen vinden. Ook vindt bijna de helft van de bedrijven (43%) dat de centrale overheid de verantwoordelijkheid moet nemen om bedrijven proactief te informeren over deze regelingen.

Werknemerspopulatie onbekend

Het onderzoek toont ook aan dat werkgevers niet weten hoe hun ‘werknemerspopulatie’ eruitziet. Zo weet ruim een kwart niet of hun bedrijf voldoet aan het quotum arbeidsbeperkten van de Participiatiewet. Daarnaast weet nog eens een kwart niet wat deze wet is of wat het daaraan gerelateerde quotum inhoudt. Van de organisaties die wel gebruik maken van sociale verzekeringen, controleert bijna de helft pas achteraf of er regelingen zijn gemist. Ook daardoor blijven veel subsidies onbenut.

terug