Schriftelijk uitstel aanvragen is niet meer mogelijk in 2014

Bron: Belastingdienst

SBR wordt verplicht voor de aanvraag van uitstel via Uitstelregeling belastingconsulenten, dat staat in een brief die door de Belastingdienst wordt verstuurd aan circa 15.500 fiscaal dienstverleners.

Weekers

Vanaf maart

“Wilt u uitstel aanvragen voor het aangiftejaar 2013? Dan moet u dit doen met Standard Business Reporting (SBR) via het beveiligde digitale kanaal van de overheid: Digipoort. U kunt dus geen uitstel meer aanvragen via het BAPI-kanaal. Ook kunt u voor het aangiftejaar 2013 het papieren formulier ‘Aanvraag uitstel aangiften (Uitstelregeling belastingconsulenten)’ niet gebruiken,” aldus de Belastingdienst.

Uitstel aanvragen voor het aangiftejaar 2013 is mogelijk vanaf 1 maart 2014. De Belastingdienst moet uw verzoek met SBR vóór 1 april 2014 hebben ontvangen.

Uitstel inlezen

De terugkoppeling blijft voorlopig onveranderd.  In een later stadium gaat de Belastingdienst ook SBR gebruiken. Bij Elsevier is uitstel 2013 aanvragen en inlezen in SBR geregeld in het CAS Programma 2014 of als u in de cloud werkt in Nextens Premium.

 

Zie ook: Nieuwe regeling uitstel aangifte inkomstenbelasting

Discussie (0)

Bekijken en participeren
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug