Ruim 25.000 ondernemers gebruiken app BTW-alert

Bron: Belastingdienst

Begin augustus heeft de Belastingdienst de laatste sms-alert voor de BTW-aangifte verstuurd. Voor een herinnering aan de BTW-aangifte kunnen ondernemers nu gebruikmaken van de app ‘BTW-alert’. Ruim 25.000 ondernemers hebben deze app inmiddels gedownload.

BTW alert app
‘Bent u weleens te laat met de btw-aangifte? Vergeten dat het alweer het einde van de maand was? De app ‘BTW-alert’ voorkomt dat u te laat aan uw BTW-aangifte denkt. Ook herinnert de app u aan de BTW-aangifte op het moment dat het u uitkomt. Ruim 25.000 ondernemers hebben de app nu op hun smartphone of tablet staan,’ aldus de Belastingdienst.

Uitstel  campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’

De Belastingdienst schort de campagne over het einde van de ´blauwe envelop´ op in verband met de terroristische aanslagen in Parijs. De campagne zou maandag ook op televisie beginnen, maar wordt nu een week uitgesteld.

De blauwe envelop bestaat honderd jaar maar verdwijnt de komende jaren stapsgewijs. De envelop is niet meer nodig nu de fiscus overstapt naar volledig digitaal berichtenverkeer met burgers en bedrijven. Momenteel verstuurt de Belastingdienst nog 150 miljoen blauwe enveloppen per jaar.

terug