‘Pensioenregels raken nabestaanden’

Bron: ANP

Nabestaanden van werknemers in loondienst die na 1 januari 2015 overlijden, dreigen in sommige gevallen duizenden euro’s minder partnerpensioen te krijgen. Dat komt door de versobering van het pensioenstelsel en het uitblijven van wetgeving om de gevolgen van die versobering voor nabestaanden op te vangen. Daarvoor waarschuwt verzekeraar Aegon.

Duizenden euro’s

Met ingang van volgend jaar daalt het pensioen dat werknemers belastingvrij mogen opbouwen met 12 procent per jaar. Wat een werknemer uiteindelijk aan pensioen voor de oudedagsvoorziening opbouwt, is ook bepalend voor de nabestaandenuitkering. Niet alleen de ouderdomsvoorziening valt daarom lager uit, maar ook die voor nabestaanden.

Vooral nabestaanden van jongere werknemers worden hard getroffen, doordat jonge werknemers nog een lange pensioenopbouw voor de boeg hebben. Voor jonge gezinnen kan het gaan om duizenden euro’s per jaar, zegt Aegon.

Versobering

Wetgeving om dit te repareren, is niet op tijd klaar. Aegon pleit er daarom voor de versobering in het nabestaandenpensioen met een jaar uit te stellen. “Dat geeft betrokken werkgevers en werknemers de gelegenheid om het nabestaandenpensioen fatsoenlijk te regelen”, aldus de verzekeraar.

Discussie (1)

Bekijken en participeren
Avatar
Finns
Wij verlenen hard geld LENING Wij verlenen hard geld leningen en alle andere soorten van leningen, met een rente variërend van 3% - 5%. Wij verlenen van leningen Nation Wide, variërend van 1.000,00 tot 100 miljoen USD / Pond / EURO. Wij financieren 100% en met een LTV van 75% -85% op eigendomsverwerving. Wij bieden de volgende soorten van Hard Geld Lenen: Hard Geld Lening; Lijn van het krediet, Commerciële Hard Geld Lenen Persoonlijke Hard Geld Lenen Zakelijk Hard Geld Lenen Investeringen Hard Geld Lenen Ontwikkeling Hard Geld Lenen Acquisitie-Leningen Equipment Leasing Start-up Leningen Commercieel Vastgoed Leningen Inventarisatie Leningen Ongedekte Lenen Bouw leningen Debiteuren Leningen Lines of Credit Factoring Warehouse Financiering machines Leningen Working Capital Leningen Vloeren Lines Agrarische Leningen, International Loans Purchase Order Financiering: vrijwel elk type BUSINESS LENING E.T.C ... Indien u interesse hebt contact met ons op via e-mail; fredlenders01@gmail.com groeten De heer Fred Finnen
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug