Oversluiten hypotheek kan geld opleveren

Bron: Telegraaf

Veel huiseigenaren houden geen rekening met het feit dat zij voor een lagere hypotheekrente in aanmerking kunnen komen. Bijna driekwart weet niet eens dat ze een lagere rente kunnen krijgen wanneer hun huis meer waard is dan de hoogte van de hypotheek, terwijl nog steeds 63% van de huizen ’boven water staat’. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Delta Lloyd, zo meldt de Telegraaf.

Rente

Volgens Joost Melis van Delta Lloyd kunnen huiseigenaren van woningen die meer waard zijn geworden dan de hypotheek die erop rust, geld besparen door hun rente opnieuw te laten berekenen. Volgens hem zou de rente lager vastgesteld kunnen worden doordat de lening een kleiner risico is voor de bank, aldus de Telegraaf.

Tussentijds oversluiten

Huiseigenaren moeten zelf in actie komen en de door hen betaalde rente laten bekijken door een financieel adviseur. Volgens Melis blijkt echter uit onderzoek dat huiseigenaren bang zijn voor de kosten die het oversluiten van een hypotheek met zich mee kan brengen.

Daarnaast voorspelt Melis dat er dit jaar meer huizen zullen worden gekocht. Het oversluiten van hypotheken kan daarentegen nog wel een zetje gebruiken, aldus de Telegraaf.

terug