Noyer waarschuwt voor transactiebelasting

Bron: ANP

De belasting op financiële transacties die Europa in een aantal eurolanden wil invoeren, vormt een ,,enorm risico” voor de financiële stabiliteit in de betreffende landen. Dat zegt president Christian Noyer van de Franse centrale bank in een zondag gepubliceerd vraaggesprek met zakenkrant Financial Times.

Transactietaks herzien

Noyer zet zijn naam daarmee onder een lange lijst kopstukken uit de financiële sector die helemaal niets zien in de plannen van de Europese Commissie voor een zogenoemde transactietaks. De Franse regering pleit daar juist al jaren voor, al probeert Parijs er de laatste tijd wel de scherpe kantjes van het huidige voorstel uit Brussel af te halen.

Die pogingen zijn volgens Noyer echter lang niet voldoende. De transactietaks zoals die nu door de Europese Commissie wordt voorgesteld, gaat niet werken en moet volledig worden herzien, stelt de Franse centralebankpresident. ,,Ik geloof niet dat het ooit de bedoeling is geweest van de Franse regering om iets te doen dat leidt tot de volledige vernietiging van grote delen van de Franse financiële sector”, zei hij.

Discussie (0)

Bekijken en participeren
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug