Lager toptarief pas leuk bij 145.000 euro

Bron: ANP

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil het belastingtarief voor de hogere inkomens in de toekomst verlagen van 52 naar 49,5 procent, maar volgens Pieter Omtzigt van het CDA hebben alleen de mensen met een inkomen vanaf 145.000 euro daar pas echt plezier van.

Minister-president

”Voor de duidelijkheid: de minister-president verdient in ons land 144.000. Dus alleen voor mensen met een inkomen hoger dan dat van de premier is dit een financieel interessant plan”, beweert Omtzigt. De hogere middeninkomens komen volgens zijn eigen becijferingen juist ongunstiger uit. ”Ze gaan eerder het toptarief betalen en financieren zo ook de nieuwe verlaging.”

Tweede Kamer

Dinsdag wordt erover gestemd in de Tweede Kamer. De verlaging zou een goedmakertje zijn voor het verplicht annuïtair aflossen van een hypotheek en de beperking van de hypotheekrenteaftrek. Daar hebben vooral hogere inkomens mee te maken. De verlaging gaat pas over 5 jaar in en dan nog met kleine stapjes.

Woonminister Stef Blok laat het oordeel aan de Tweede Kamer, maar hij vindt verlaging van de belasting voor de hogere inkomens verstandig en de plannen ervoor hebben dan ook zijn ”warme sympathie”, zei hij donderdag.

terug