Kosten regeldruk met € 2,5 miljard verminderd

Bron: Rijksoverheid

De kosten van administratieve rompslomp voor burgers en bedrijven zijn de afgelopen jaren met ruim € 2,5 miljard verminderd. Dat meldt minister Kamp van Economische Zaken. Om te bepalen of de kosten van nieuwe regeldruk opwegen tegen de economische en maatschappelijke voordelen, komt er per 1 juli 2017 een onafhankelijk ‘regeldrukcollege’.

Doelstelling gehaald

Met de kostenvermindering is aan de doelstelling van het kabinet voldaan. Kamp spreekt van een mijlpaal. ‘We blijven nieuwe knelpunten opsporen en aanpakken. Wanneer burgers, bedrijven en professionals in hun werk steeds minder regeldruk ervaren, wordt ondernemen en het opzetten van nieuwe initiatieven makkelijker. Dat leidt niet alleen tot groei en vernieuwing maar maakt het dagelijkse werk voor hen ook leuker. Daar profiteren we allemaal van.’

Maatregelen

Het invullen van in totaal € 2,59 miljard aan maatregelen doet het kabinet niet alleen, het werkt samen met vele verschillende sectoren aan het verminderen van de regeldruk. Zo heeft het UWV samen met banken en hypotheekadviseurs de papieren werkgeversverklaring voor hypotheekverstrekking overbodig gemaakt. Hiermee is gezamenlijk een half miljoen uren per jaar bespaard.

Onafhankelijk regeldrukcollege

Het kabinet wil ook in de toekomst voorgenomen wet- en regelgeving op een onafhankelijke en externe wijze blijven toetsen op regeldruk. Om dit te garanderen komt er per 1 juli 2017 een nieuw en onafhankelijk regeldrukcollege.

terug

Ja, ik wil het fiscale nieuws van Nextens lezen

Blijf op de hoogte. Registreer nu gratis voor Nextens Selectie.