Koopkrachtherstel voor ouderen nabij

Bron: FD

Na de eis voor koopkrachtherstel door ouderenbonden afgelopen week lijkt dit herstel nu op komst. Uitkerings-gerechtigden en ouderen maken een goede kans om compensatie te gaan krijgen voor het koopkrachtverlies. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is positief en geeft aan dat het goede nieuws spoedig volgt op Prinsjesdag.

Financiële problemen

Vorige week maakte het CPB bekend dat gepensioneerden er in 2016
1,1 procent op achteruit gaan en mensen met een uitkering 0,3 procent aan bestedingsruimte. Ouderenorganisaties eisten daarom ondersteuning van het kabinet, aangezien door de inkomensval 80 procent van de ouderen in de financiële problemen komt door het wegvallen van compensatie ziektekosten, hoge eigen bijdragen en niet indexerende pensioenfondsen.

Economisch herstel

Na afloop van de eerste Begrotingsraad afgelopen donderdag van het kabinet zijn zowel Dijsselbloem als Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher een stuk optimistischer dan premier Rutte eerder. Door meevallers en het economisch herstel heeft Dijsselbloem meer geld te verdelen dan eerdere jaren. Dit komt nu het koopkrachtherstel voor ouderen ten goede, met nadere details die bekend worden gemaakt op Prinsjesdag.

Discussie (1)

Bekijken en participeren
[…] koopkracht stijgt dit herstel eerlijk verdeeld moet worden. Ook Dijsselbloem is positief over een mogelijkheid voor koopkrachtherstel voor ouderen. Maar gezien de terughoudendheid van de premier is het dus nog maar de vraag of dit daadwerkelijk […]
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug