Kabinet heeft ‘solide’ begroting rond

Bron: Rijksoverheid

Het kabinet heeft een ‘solide’ begroting rond voor 2017, met extra aandacht voor veiligheid en zorg. Dat heeft vicepremier Lodewijk Asscher na afloop van de wekelijkse ministerraad gezegd. De afgelopen dagen heeft het kabinet de laatste puntjes op de i gezet.

Koopkracht

Asscher zei ook dat aan de koopkracht is gesleuteld. Vorige week werd al bekend dat het de coalitie van VVD en PvdA is gelukt om de koopkracht voor ouderen voor volgend jaar te herstellen. Uit ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) was gebleken dat die groep er zonder ingrepen van het kabinet op achteruit gaat. ‘U heeft allemaal gezien dat in de cijfers van het CPB nog minnen stonden voor ouderen en mensen met een laag inkomen. Met het nodige passen en meten, en duwen en trekken, is het gelukt om dat te corrigeren’, zei Asscher.

Een tevreden man

Mededelingen over de precieze plannen en cijfers zijn niet gedaan. Die komen op Prinsjesdag. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën liet vrijdag na het laatste begrotingsoverleg weten dat hij ‘een tevreden man is’.

Prinsjesdagdiner

De dag na Prinsjesdag, 21 september, organiseert Nextens Academy het Prinsjesdagdiner met rondetafeldiscussie. Hier wordt besproken wat het Belastingplan 2017 voor uw adviespraktijk betekent. Waar moeten u en uw klanten rekening mee houden en hoe kunt u dit het beste vertalen naar de praktijk? Kijk voor het hele programma en de inschrijfmogelijkheid op Nextens AcademyMaak tot 2 september nog gebruik van een mooie korting! 

terug