Internetconsultatie bescherming zzp’ers en mkb’ers

Bron: Rijksoverheid

Het ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend om informatie te verzamelen over de effectiviteit en gewenste mate van bescherming van zzp’ers en mkb-ondernemingen bij financiële dienstverlening. Reageren kan tot 1 oktober 2016.

mkb ondernemers

Verschillend beschermd

In de afgelopen jaren hebben zich een aantal problemen voorgedaan in de dienstverlening aan kleinzakelijke klanten, zoals zzp’ers en mkb’ers. In de Wet op het financieel toezicht (Wft) zijn verschillende zorgplichten voor financiële dienstverleners opgenomen om kwetsbare klanten te beschermen. Waar de bescherming van consumenten in de Wft echter consequent geldt voor alle financiële producten en diensten, verschilt de bescherming van kleinzakelijke klanten per financieel product en type klant. Kleinzakelijke klanten worden hierdoor onafhankelijk van hun specifieke kennis en deskundigheid per producttype verschillend beschermd, aldus het ministerie.

Doelgroep internetconsultatie

Om de effectiviteit en gewenste mate van bescherming in de Wft voor kleinzakelijke klanten van financiële dienstverlening te onderzoeken, heeft het ministerie van Financiën een internetconsultatie geopend. Volgens het ministerie worden deze doelgroepen door de regeling geraakt: zzp’ers, mkb-ondernemingen, financiële ondernemingen, toezichthouders, wetenschappers, advocaten, financieel adviseurs en andere betrokkenen bij de financiële dienstverlening aan zzp’ers en mkb-ondernemingen.

De einddatum van de consultatie is 1 oktober 2016.

terug