Installateurs hebben voorgenomen verlenging lage btw hard nodig

Bron: ANP

De oproep van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, voor verlenging van het verlaagde BTW-tarief op renovatie en onderhoud lijkt gehoor te vinden. Uit de gesprekken die minister Dijsselbloem met de oppositie voert, blijkt het kabinet bereid de maatregel ook na 1 maart 2014 te handhaven. Dat kan volgens UNETO-VNI bijdragen aan het behoud van duizenden arbeidsplaatsen.

Lage btw

Tot 1 maart 2014 mogen installatiebedrijven bij verbouwing en renovatie van woningen het lage BTW-tarief op arbeidskosten hanteren. UNETO-VNI pleit al langer voor de verlenging van deze maatregel. Volgens de voorzitter van UNETO-VNI heeft de installatiebranche de verlenging van de 6% btw hard nodig. De werkgelegenheid in de sector staat namelijk zwaar onder druk.

Woningcorporaties

Verlenging van de btw-maatregel hangt samen met het akkoord tussen minister Blok en de woningcorporaties over onder andere de verhuurderheffing. Sinds eind vorig jaar zijn de investeringen door woningcorporaties, ook voor onderhoud en renovatie, hard teruggevallen door de onzekerheid over deze heffing. Verlenging van de maatregel tot eind 2014 stelt hen in staat de opgelopen achterstand enigszins in te lopen.

terug