‘Inkomen tot een ton belasten met 35 procent’

Bron: ANP

De inkomstenbelasting in Nederland moet worden herzien om het meer in lijn te brengen met onze buurlanden. Daarvoor pleit VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer dinsdag op een bijeenkomst van leiders uit overheid en bedrijfsleven.

Portemonnee van burgers

Voor een bruto inkomen tot 100.000 euro zou een inkomstenbelastingtarief moeten gelden van 35 procent, daarboven een nieuw toptarief van 45 procent. Daarmee zou 18 miljard euro kunnen verschuiven van de overheidskas naar de portemonnee van burgers. ,,De operatie is goed voor de concurrentiepositie, de binnenlandse bestedingen en groei van banen”, stelt De Boer.

De maatregel, waarbij het huidige toptarief van 52 procent komt te vervallen, hoeft volgens de werkgeversvoorman niet in één jaar te worden doorgevoerd. ,,Zet het perspectief neer en groei er in een aantal jaren naartoe.”

Discussie (2)

Bekijken en participeren
Smits Adviesgroep BV
een van de leuke ideeen die jaarlijks door de diverse studieclubs worden verzonnen en door de politiek in de prullenbak worden gemikt.
Cox
Als ik naar het huidige accijnsbeleid kijk is mijn verwachting van de huidige regeringsclub in ieder geval niet hoog gespannen. Kortom: Veel gebral en verder dan verkiezingsbeloften ( die geheid niet waargemaakt worden zullen worden ) zullen we niet komen. Uiteindelijk zal er veel "weglekken"uit ons sociaal paradijs en zal sociaal leiden tot armoede. Bezit is immers een vies woord en spaarzaamheid evenzo.
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug