Huizenkopers mogen oude restschuld van ABN Amro meefinancieren

Bron: FD / Telegraaf.nl

Huizenkopers krijgen de mogelijkheid om hun restschuld mee te financieren in een nieuwe hypotheek tegen een scherpe rente bij ABN Amro.

Deze mogelijkheid stond voorheen alleen open voor oude hypotheekklanten. “Onze eigen hypotheekklanten hebben deze mogelijkheid al. Door dit nu ook voor andere woningbezitters mogelijk te maken, hopen wij een impuls te geven aan de doorstroming op de woningmarkt”, aldus Van Baars, directeur hypotheken ABN Amro.

‘Bijna de helft van de jonge woningbezitters heeft een restschuld, maar vaak onvoldoende eigen middelen om die mee te financieren’, aldus Frans Woelders, directeur Retail Banking. ‘Zij kunnen hierdoor niet doorstromen nu de woningmarkt aantrekt. Met dit aanbod willen wij hen op weg helpen naar hun volgende woning.’

ABN Amro is bereid de huizenkopers een hypotheek aan te bieden tot 115% van de marktwaarde van de woning te financieren. Momenteel zit een kwart van de huizenbezitters onder water, volgens de bank. De gemiddelde leeftijd die bij de bank aankloppen zijn tussen de 30 en 45 jaar oud. De gemiddelde restschuld bedraagt €30.000.

terug