‘Huizenbezitters opnieuw meer kwijt aan ozb’

Bron: ANP

De onroerendezaakbelasting (ozb) voor woningen stijgt komend jaar gemiddeld met 2,4 procent, blijkt uit de jaarlijkse steekproef van Vereniging Eigen Huis (VEH). De belangenorganisatie voor huizenbezitters spreek van een ”gematigde stijging”.

Eigenwoningschenking

Meer betalen

VEH constateert dat veel gemeenten luisteren naar de oproep van burgers, consumentenorganisaties en het Rijk om de jaarlijkse stijging van de belasting op het eigen huis te matigen. Gemeenten lijken zich ook te houden aan de landelijk vastgestelde normen daarvoor.

De meeste huiseigenaren moeten niettemin meer betalen, hoewel de WOZ-waarde van woningen volgend jaar gemiddeld 3,3 procent daalt.

Het onderzoek betreft een steekproef onder 109 gemeenten. De ozb loopt al een aantal jaar flink op. Sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2010 is deze belasting in veel plaatsen behoorlijk gestegen.

Discussie (1)

Bekijken en participeren
Belastingadvies-administratie kantoor Brulleman
Hoe kun je van een gematigde stijging spreken wanneer de meeste lonen nog steeds op de nullijn staan en er overal nog veel ontslagen vallen zoals recentelijk onder andere door de ING is aangekondigd. 2,4% bij een inflatie van iets meer dan 1% vind ik excessief.
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug