Helpdesk Intermediairs vraagt vanaf 1 juni naar beconnummer

Bron: Belastingdienst

Vanaf 1 juni vraagt de Helpdesk Intermediairs naar uw beconnummer. Zo is de Belastingdienst er zeker van dat persoonlijke gegevens bij de juiste persoon terechtkomen.

De Belastingdienst werkt continu aan het veilig uitwisselen van persoonlijke gegevens. Daarom vraagt de Helpdesk Intermediairs vanaf 1 juni naar uw beconnummer en naar gegevens uit de laatste aangifte van uw klanten die ondernemer zijn.

Is uw klant ondernemer?

De BelastingTelefoon vraagt vanaf 1 juni aan ondernemers die persoons- of bedrijfsgegevens opvragen naar de laatste 3 cijfers van hun gebruikersnaam voor het beveiligde gedeelte van onze internetsite.

Weet uw klant zijn gebruikersnaam niet meer? Dan kan hij deze via het scherm Inloggen ondernemers opnieuw aanvragen. Hij moet daarvoor dan wel een e-mailadres hebben doorgegeven. Hij krijgt dan binnen 24 uur een nieuwe gebruikersnaam.

Hebt u vragen?

Bellen is niet altijd nodig: via social media krijgt u vaak snel en goed antwoord op uw vragen. Of maak gebruik van het Forum Fiscaal Dienstverleners, waar u met vakgenoten vraagstukken bespreekt en beantwoordt. Lees in Privacy hoe de Belastingdienst omgaat met persoonlijke gegevens.

terug