Hans Leijtens nieuwe directeur-generaal Belastingdienst

Bron: Rijksoverheid

Per 1 november 2015 is de Commandant van de Koninklijke Marechaussee Hans Leijtens benoemd tot directeur-generaal van de Belastingdienst. Ministers Blok en Dijsselbloem hebben Leijtens voor deze functie voorgedragen.

Leijtens, Belastingdienst

Koninklijke Marechaussee

In 1989 trad Leijtens (1963) in dienst bij de Koninklijke Marechaussee, waar hij nu Commandant is. Eerdere functies waren hier onder meer hoofd Operationele Dienst Politiedienst en projectleider herinrichting District Schiphol. Leijtens maakte in 1996 een uitstap naar het bedrijfsleven, waar hij werkte als management consultant bij Mercuri Urval en interim-manager bij Auditing & Consulting Services.

In 2003 keerde Leijtens terug in dienst van de overheid als docent Rechts- en Politiewetenschappen bij de Koninklijke Militaire Academie. Na functies bij het ministerie van Defensie en de Koninklijke Marechaussee District Zuid en een uitzending naar Afghanistan, werd Leijtens benoemd tot Commandant Koninklijke Marechaussee in 2012.

Hans Leijtens studeerde sociologie en psychologie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en Bestuurskunde aan de universiteit van Leiden. Hij promoveerde in Leiden op een onderzoek naar de werking van resultaatgerichte sturing bij de brigades van de Koninklijke Marechaussee. Leijtens volgt Peter Veld op, die directeur-generaal van de Belastingdienst is sinds 2009.

terug