Gegevens vooraf ingevulde aangifte voor intermediairs

Bron: Belastingsdienst

Bij het doen van aangifte inkomstenbelasting kunnen particulieren de vooraf ingevulde aangifte gebruiken. Als u namens uw klant aangifte doet, kunt u dit jaar voor het eerst gebruikmaken van de gegevens van die vooraf ingevulde aangifte. Uw klant moet hier toestemming voor geven.

In de vooraf ingevulde aangifte heeft de Belastingdienst al zo veel mogelijk gegevens van uw klant ingevuld, zoals zijn loon, de WOZ-waarde van zijn huis, hypotheekgegevens en banksaldi. Om deze gegevens te kunnen gebruiken, heeft u aangifte- of administratiesoftware nodig die geschikt is voor Standard Business Reporting (SBR) en een PKIoverheid services servercertificaat. Ook hebt u een actieve machtigingsregistratie nodig.

Gegevens vooraf ingevulde aangifte aanvragen

De Belastingdienst start vanaf april met een proef om de machtigingsregistratie aan te vragen. Wij verwachten begin juni deze functionaliteit in Nextens te ondersteunen.

Tot september 2016 gegevens vooraf ingevulde aangifte beschikbaar

U kunt de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting over 2014 downloaden tot september 2016.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de site van de Belastingdienst bij Gegevens vooraf ingevulde aangifte voor intermediairs.

 

Discussie (3)

Bekijken en participeren
Artiest & Advies
al zijn geïmporteerd kan daar pas in 2016 van worden geprofiteerd. Klasse oplossing Elsevier.
Artiest & Advies
Inmiddels de eerste VIA binnen. Wordt niet geïmporteerd door Elsevier BAS. Eigenlijk alleen een tekstbestand dat je kan overtypen. Goed werk Elsevier. Wanneer worden de gegevens wel in de aangifte overgenomen? Dit is natuurlijk geen automatisering. Ook de W-aanslagen worden door een eerdere FOUT van Elsevier niet goed geïmporteerd door BAS. De oplossing van Elsevier werkt alleen voor de toekomst. Omdat vrijwel alle W-aanslagen
Artiest & Advies
Jammer dat het tot juni moet duren.
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug