Geen vergoeding voor proceskosten bij rechtszaak om € 1

Bron: Gerechtshof Amsterdam

Een automobilist die in beroep ging tegen een parkeerboete en door een fout € 1 te weinig griffierecht kreeg vergoed, kreeg nul op het rekest toen hij in hoger beroep ging en een vergoeding wilde voor de gemaakte proceskosten.

Vergissing

De man was in beroep gegaan tegen een naheffingsaanslag parkeerbelasting. De rechtbank stelde de man in het gelijk en veroordeelde de gemeente tot het betalen van het griffierecht. Maar door een vergissing van de rechtbank was de vergoeding € 1 lager dan het bedrag dat de automobilist aan griffierecht had betaald.

Rechtsbijstand

De automobilist ging in hoger beroep, omdat hij die ene euro griffierecht ook nog vergoed wilde hebben. Het hof was het met hem eens dat de fout moest worden hersteld, maar vond wel dat de man geen recht had op een proceskostenvergoeding. De vergissing betrof zo’n laag bedrag dat het niet redelijk was om te stellen dat de automobilist kosten had gemaakt voor beroepsmatige rechtsbijstand. Wel kreeg de man het voor het hoger beroep betaalde griffierecht vergoed.

Discussie (0)

Bekijken en participeren
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug