Gedupeerden door belastingadviseurs krijgen een brief van de Fiscus

Bron: DeTelegraaf.nl

De Belastingdienst stuurt brieven naar de gedupeerden door foute belastingadviseurs. De gedupeerden door belastingadviseurs moeten hun aangiften controleren op onjuistheden en deze doorgeven aan de fiscus.

Bij de inval in februari door de FIOD kwam aan het licht dat belastingadviseurs hun klanten zouden hebben belazerd bij het invullen van hun belastingaangifte inkomstenbelasting.

Waarschijnlijk zijn er ten onrechte aftrekposten opgegeven. De belastingplichtige dienen nu te bewijzen dat deze aftrekposten ook daadwerkelijk zijn gemaakt.

Boete

‘Ik neem niet aan dat de Belastingdienst zonder meer zal afzien van het opleggen van een boete als de klant van de malafide adviseur zelf overduidelijk op de hoogte was van de onjuiste aangifte’, aldus Monique Ligtenberg, fiscalist bij Fiscaal up tot date.

‘De Belastingdienst heeft de belastingplichtige in de brief niet de cautie gegeven, de aangeschreven belastingplichtige is namelijk niet gewezen op zijn recht te zwijgen. Voor het opleggen van een boete is dit verplicht: als de cautie niet is gegeven, kan er geen boete worden opgelegd.’

terug