Fraude door schoonmakers bij fastfoodketen

Bron: ANP

Tijdens een grote controle van schoonmaakbedrijven zijn veel misstanden aan het licht gekomen. Dat meldde de inspectie van het ministerie van Sociale Zaken dinsdag. De bedrijven werken voor 14 filialen van een fastfoodketen.

Actie

Het gaat onder meer om uitkeringsfraude, zwartwerken en onveilige werksituaties. De administratie van een van de gecontroleerde schoonmaakbedrijven bleek bovendien niet op orde. Onderzocht wordt nog of mensen illegaal aan het werk waren. Om welke fastfoodketen het gaat, is niet bekendgemaakt.

Aan de actie, die vorige week in de nacht van zondag op maandag al plaatsvond, werkten politie, uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst mee.

2 miljoen euro

Onlangs werd een 30-jarige eigenaar van een ander schoonmaakbedrijf aangehouden op verdenking van grootschalige fraude met de loonadministratie. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd. “Het gaat vermoedelijk om een bedrag van 2 miljoen euro”, aldus de inspectiedienst. In deze zaak zijn nog twee verdachten, onder wie de boekhouder, opgepakt.

terug