Fiscus maakt belastingaangifte makkelijker

Bron: ANP

De Belastingdienst maakt het doen van aangifte over de inkomstenbelasting makkelijker. Mensen hebben nu een maand extra de tijd om hun aangifte te doen (1 mei), aangifte kan ook op een nieuwe persoonlijke pagina bij de belastingdienst en voor wie helemaal een rechttoe rechtaan-aangifte heeft is er een app. Aangifte via het downloadprogramma en op papier kan overigens nog altijd.

Sinds gisteren, 1 maart, zijn de door de fiscus al vooraf ingevulde gegevens te raadplegen of te downloaden. Het blijft zaak die cijfers goed te controleren, maar wie in een jaar niet getrouwd of gescheiden is, geen huis heeft gekocht of verkocht en niet van baan is veranderd is het geheel vaak overzichtelijk.

Aangifte in april

Aangifte kan dit jaar voor het eerst ook in april. Wie voor 1 mei klaar is krijgt zeer waarschijnlijk voor 1 juli antwoord.

Sinds gisteren, zondag begon de De Belastingdienst met nieuwe televisiespotjes, nog altijd onder het motto ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’. Vanaf vandaag zijn er ook radiospotjes.

terug