Financiële professionals zoeken uitdaging in werk

Bron: Yacht

Financiële professionals hebben het gevoel dat hun werk ertoe doet wanneer zij verschil kunnen maken voor het bedrijf. Het is daarbij belangrijk dat hun bijdrage ook voldoende uitdaging biedt. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO onder hoogopgeleide professionals in opdracht van Yacht.

accountants

Voldoening in werk

Het onderzoek geeft zicht op factoren die hoogopgeleide professionals voldoening geven in werk. Indien financiële professionals het gevoel hebben dat hun bijdrage onvoldoende uitdaging biedt, dan wordt dit beschouwd als minder waardevol, ongeacht de impact van de inspanning op het bedrijf. Bovendien vinden financials het belangrijk dat collega’s bevestigen dat zij zinvol werk verrichten.

Toegevoegde waarde

‘In het algemeen geldt dat professionals het structureel toevoegen van waarde aan het bedrijf belangrijk vinden. Daarnaast zoeken zij voldoende uitdaging in werk’, stelt Ton Hopmans, algemeen directeur van Yacht. ‘Opvallend is dat voor werknemers tevredenheid over de huidige positie, doorgroeimogelijkheden en salaris niet de belangrijkste drijfveren zijn in hun werk. Wat professionals belangrijk vinden, verschilt overigens per vakgebied. Zo speelt, in tegenstelling tot Engineers en Financials, het verschil kunnen maken voor het vakgebied voor IT’ers een minder belangrijke rol. Het onderzoek helpt werkgevers begrijpen wat professionals belangrijk vinden’, aldus Hopmans. 

terug