Eerste aanslagen inkomstenbelasting 2014 verstuurd

Bron: Belastingdienst

De eerste aanslagen inkomstenbelasting over 2014 zijn verstuurd. Vandaag ontvangen ongeveer 1 miljoen mensen hun belastingaanslag over 2014. Ook hebben al 600.000 mensen een digitale aanslag ontvangen in hun Berichtenbox op MijnOverheid.

Heft u vóór 15 april aangifte inkomstenbelasting 2014 gedaan, dan krijgt vóór 1 juli bericht. Maar de Belastingdienst probeert mensen die vóór 6 mei aangifte hebben gedaan, ook vóór 1 juli bericht te sturen.

Definitieve of voorlopige aanslag

U krijgt meteen een definitieve aanslag of eerst een voorlopige aanslag. Vorig jaar ontvingen ruim 5,5 miljoen mensen meteen een definitieve aanslag. De Belastingdienst verwacht er dit jaar meer te versturen.

Digitale aanslag

Een deel van de mensen ontvangt voor het eerst ook een digitale aanslag in de Berichtenbox, uw persoonlijke digitale brievenbus op MijnOverheid. De digitale aanslag is dit jaar nog een proef en wordt verstuurd naast de papieren aanslag. Ook als u uw Berichtenbox nog niet hebt geactiveerd, ontvangt u hierin mogelijk een digitaal bericht. Het wordt aangeraden om de account van uw Berichtenbox te activeren, als u dit nog niet hebt gedaan. Meer informatie over digitale post van de Belastingdienst en activeren van uw Berichtenbox, leest u via Digitale post.

Extra tijd om te betalen

Ontvangt u een te betalen aanslag inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2014, dan krijgt u eenmalig automatisch 4 maanden extra de tijd om te betalen. Dit geldt voor alle aanslagen met een datum vanaf 1 mei 2015 tot en met 30 juni 2016. Die extra ruimte om te betalen komt bovenop de standaardbetalingstermijn van 6 weken. U hebt dus ruim 5 maanden de tijd om te betalen. U krijgt hierover apart een brief.

terug