€ 34 miljoen meer uitgegeven door de Belastingdienst

Bron: FD

Er zijn nog eens vijf projecten waarbij de Belastingdienst geld heeft gecommitteerd zonder dat daarbij de juiste procedures zijn gevolgd. In totaal gaat het om € 34 miljoen. Dat schrijft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën aan de Tweede Kamer. ‘Ik heb inmiddels maatregelen genomen tegen de informele cultuur bij de Belastingdienst.’

Maatregelen

Dat dit jaar weer geld is uitgegeven aan projecten zonder dat de staatssecretaris daarvan op de hoogte was, geeft volgens de bewindsman aan dat er sprake is van een informele cultuur en autonomie binnen de Belastingdienst, ‘waartegen ik inmiddels maatregelen heb genomen’, zo schrijft Wiebes.

In beroep

Eerder deze maand kwam er al naar buiten dat er een bedrag van € 500 miljoen was gecommitteerd aan de omstreden vertrekregeling waarbij pensioengerechtigden nog een premie meekrijgen van maximaal twee jaarsalarissen, zo schrijft het FD. De regeling is door de inspecteur aangemerkt als een verkapte regeling voor vroegpensioen, waarop een boete staat van 52%. Wiebes kondigt aan dat de Belastingdienst hiertegen in beroep gaat, tegen hun eigen inspecteur. Wiebes wil hiermee aansluiten bij de aankomende jurisprudentie, in welke richting die ook uitvalt.

Woensdag overlegt Wiebes met de Kamer over de wijze waarop hij de dienst weer in het gareel hoopt te krijgen.

terug