Duitse regering denkt aan lagere belasting

Bron: ANP

De Duitse regering overweegt de komende jaren de inkomstenbelasting te verlagen. Dat meldde het Duitse tijdschrift Der Spiegel zondag op basis van bronnen.

Daling tarieven

In 2016 zouden de belastingtarieven met 2 procent moeten dalen, wat belastingbetalers in totaal 3 miljard euro zou schelen. Op die manier zou de regering werknemers beter willen beschermen tegen inflatie. Loonsverhogingen die zijn bedoeld om de inflatie te compenseren, kunnen nu nog leiden tot een hogere belastingaanslag. De regering zou dat effect willen verminderen.

Schatkist

Minister Wolfgang Schäuble (Financiën) rekent er volgens Der Spiegel momenteel op dat de belastinginkomsten in de periode tot en met 2018 met circa 40 miljard euro zullen toenemen. Dit jaar zou al een plus van bijna 3 miljard euro worden gerealiseerd, die in 2015 oploopt tot 7 miljard euro. In de twee daaropvolgende jaren stroomt ongeveer 9 miljard euro meer in de Duitse schatkist dan in het voorgaande jaar, terwijl de inkomsten in 2018 met 11 miljard euro zouden oplopen.

terug