Doe ruim op tijd aangifte en voorkom dat u niet kunt inloggen

Bron: Belastingdienst

Wacht deze maand niet tot het laatste moment als u aangifte doet via de Belastingdienst website. In de laatste week van april verwachten ze namelijk grote drukte op hun site.

Doe ruim op tijd aangifte

Want niet alleen moeten veel ondernemers in april aangifte doen; ook veel particulieren doen dan aangifte. Daardoor kan het eind april lastig zijn om in te loggen.

Betalen kan nog steeds tot en met 30 april

Doet u aangifte en moet u uiterlijk 30 april betalen? Dan hoeft u het bedrag niet meteen over te maken. Als uw betaling op 30 april bij de Belastingdienst binnen is, bent u op tijd.

Meer tips

  • ’s Ochtends, ‘s middags tussen 15.00 en 18.00 uur en ’s avonds ná 22.00 uur is het meestal wat rustiger op de site van de Belastingdienst. Op die momenten kunt u het beste aangifte doen.
  • Hebt u aangifte gedaan en moet u betalen? Via internetbankieren kunt u uw betaling inplannen, zodat het geld pas aan het eind van maand wordt overgemaakt.
  • Download de Btw-Alert in de appstore. Hiermee hebt u uw betalingskenmerk bij de hand wanneer u gaat betalen. Ook zet deze app herinneringen in uw agenda.
  • Volg de twitteraccount @BDzakelijk en krijg nog meer tips voor uw administratie en aangifte.
  • Doet u als ondernemer aangifte inkomstenbelasting? Gebruik dan de nieuwe Aangiftehulp inkomstenbelasting voor ondernemers. Hier vindt u handige toelichtingen en hulpmiddelen voor uw aangifte.
terug