Dijsselbloem: zorgen over Europa overdreven

Bron: ANP

De zorgen die de afgelopen dagen de kop hebben opgestoken over de Europese economie zijn overdreven. Dat stelde minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) donderdag tijdens een discussie over de wereldeconomie in Washington.

Niet zorgwekkend

Dijsselbloem noemde de waarschuwingen voor een eventuele nieuwe recessie in de eurozone “te somber”. “De meeste landen hebben veel maatregelen genomen en in de meeste landen trekt de groei aan. De cijfers zijn daarom niet zorgwekkend, we weten wat me moeten doen.”

De minister wees opnieuw Frankrijk en Italië aan als landen die achterlopen bij de hervorming van hun economie. “Zij hebben nu wel regeringen die meer willen doen”, stelde hij. “Laten we hopen dat ze genoeg uithoudingsvermogen hebben.”

Afwachten

De roep om nog meer steunmaatregelen van de Europese Centrale bank (ECB) toont volgens Dijsselbloem aan dat er te weinig geduld is met de eurozone. “De nieuwe maatregelen gaan de komende maanden in, laten we afwachten hoe dat uitpakt. Wie zegt dat het niet genoeg is, weet niet waarover hij praat, we moeten eerst de effecten afwachten.”

terug