Dijsselbloem positief over begrotingsoverleg

Bron: ANP

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën verwacht geen problemen tijdens de besprekingen over de begroting voor volgend jaar. Dat zei hij na het eerste overleg met de rest van de kabinetsploeg over de begroting van 2016. Deze week en volgende week behandelt het kabinet de begrotingen van alle departementen en de Miljoenennota.

Geld zoeken

Er moet onder meer geld gevonden worden om de koopkracht van gepensioneerden en mensen met een uitkering op peil te houden. ‘Er moet echt gerepareerd worden. Daar gaan we geld voor zoeken’, zei Dijsselbloem. ‘We komen er wel uit.’ Het geld dat nodig is voor deze hersteloperatie zou moeten komen van de meevaller die staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën eerder aankondigde. Een herziening van een pensioenregeling voor ondernemers zorgt voor ongeveer € 2 miljard extra in de schatkist.

Miljoenennota

Deze week en volgende week (twee dagen) behandelt het kabinet van VVD en PvdA de begrotingen van alle departementen en de Miljoenennota. Die worden dan op Prinsjesdag gepresenteerd. De begroting van de koning kwam donderdag als eerste aan bod.

Hoofdlijnen

Voor de zomer werden de regeringspartijen VVD en PvdA het al eens over hoofdlijnen voor de begroting van 2017. Daardoor is er in totaal € 1,2 miljard extra voor Defensie, politie, justitie, zorg en onderwijs. Een geplande bezuiniging op verpleeghuizen en instellingen voor gehandicapten is geschrapt.

Prinsjesdagdiner

De dag na Prinsjesdag, 21 september, organiseert Nextens Academy het Prinsjesdagdiner met rondetafeldiscussie. Hier wordt besproken wat het Belastingplan 2017 voor uw adviespraktijk betekent. Waar moeten u en uw klanten rekening mee houden en hoe kunt u dit het beste vertalen naar de praktijk? Kijk voor het hele programma en de inschrijfmogelijkheid op Nextens Academy.

terug