Digitale calculator berekent premiekortingen voor werkgevers

Bron: Belastingdienst

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in samenwerking met de Belastingdienst en het UWV een digitale calculator voor werkgevers gelanceerd die arbeidsbeperkte werknemers of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen. In zeven stappen berekent de calculator de premiekorting per werknemer.

Zeven stappen

Met de calculator kunnen werkgevers in zeven stappen de hoogte van de financiële tegemoetkomingen per werknemer berekenen.

Werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen of houden hebben recht op financiële ondersteuning: premiekortingen, lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostensubsidie, die kan oplopen tot maximaal €19.000 structureel per jaar.

Gegevens

Om de calculator te gebruiken, zijn de volgende gegevens nodig:

  • in welke doelgroep valt de werknemer;
  • het gemiddelde uurloon van de werknemer;
  • het aantal uur dat de werknemer per week werkt;
  • de datum dat de werknemer in dienst treedt;
  • de geboortedatum van de werknemer.

Regelhulp

In 2016 lanceerde staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de regelhulp premiekortingen en LIV. Hiermee kunnen werkgevers bepalen of ze recht hebben op premiekortingen. Met de vandaag gelanceerde calculator kunnen werkgevers nu ook zelf de hoogte van de financiële tegemoetkomingen per werknemer berekenen.

terug