DENK: ‘Onderzoek etnisch profileren Belastingdienst’

Bron: ANP

DENK wil een onderzoek naar etnisch profileren door de Belastingdienst, de fiscale opsporingsdienst FIOD en de arbeidsinspectie. Het is een van de punten in het verkiezingsprogramma van de politieke beweging dat vandaag wordt gepresenteerd. De organisatie krijgt signalen dat het etnisch profileren bij meerdere organisaties gebeurt.

Grondig onderzoek

‘Ik hoor van te veel ondernemers dat zij bang zijn om discriminatie en onterechte verdachtmaking door de autoriteiten te melden’, aldus Selçuk Öztürk van DENK. ‘Ik roep ondernemers die hierdoor benadeeld worden op om dit toch te doen en stel voor om een grondig onderzoek in te stellen, zodat de onderste steen boven komt en de struisvogelpolitiek kan stoppen.’ Volgens DENK vindt etnisch profileren niet alleen plaats bij de politie, maar krijgt de beweging signalen van ondernemers dat dit dus ook door andere organisaties gebeurt.

Verzet

De beweging van de Tweede Kamerleden Öztürk en Tunahan Kuzu en de kandidaten Sylvana Simons en Farid Azarkan verzet zich ertegen dat mensen worden onderworpen aan controles, vanwege hun afkomst.

Discussie (2)

Bekijken en participeren
Le Noble Financieel Advies
Of je nu wit, zwart of bruin bent, niemand wil graag belasting betalen.]Ik ben het deze keer met DENK eens: als etnisch profileren wordt toegepast door welke (overheids)instantie dan ook dan moet dat veroordeeld worden.
Gerritsma Bedrijfsadviseurs BV
Het kan natuurlijk ook zijn dat bepaalde mensen of bevolkingsgroepen het iets minder nauw nemen met onze belastingwetten, maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden.
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug