Deloitte en PwC breiden juridische dienstverlening uit

Bron: FD

Deloitte en PwC breiden hun juridische dienstverlening uit. Deloitte heeft daarvoor al drie nieuwe partners uit de advocatuur aangesteld. Dat meldt het FD.

Big 4

Het uitbreiden van de juridische dienstverlening is een nieuwe trend. Zo heeft PwC in deze maand twee nieuwe partners van buitenaf aangetrokken, zo meldt het FD. EY zal zijn samenwerking met advocatenkantoor Holland Van Gijzen gaan uitbreiden. KPMG doet echter op dit moment nog niet mee.

Reden

De reden waarom deze trend groeit, is vanwege de inkrimping van de accountantscontrole. De adviespraktijk groeit daarentegen. De accountantskantoren kunnen met de uitbreiding van hun adviespraktijk een concurrerende partij worden voor de Nederlandse advocatenkantoren, aldus het FD.

Strategie Deloitte

Deloitte denkt bijvoorbeeld ”due diligence” (boekenonderzoek bij overnames) geïntegreerd aan te kunnen bieden. Om de juridische dienstverlening te kunnen versterken, heeft Deloitte drie nieuwe partners aangesteld. Een daarvan is Frans Stibbe, die tot vorig jaar werkzaam was bij DLA Piper.

De uitbreiding van de juridische dienstverlening van Deloitte in Nederland past volgens het FD in de wereldwijde strategie van Deloitte. In andere Europese landen zoals Duitsland en België heeft Deloitte namelijk al een grote juridische praktijk.

terug