Blunder met belasting in deel Den Bosch

Bron: ANP

Van ongeveer 2000 huishoudens en bedrijven in Den Bosch is vanaf 2011 vergeten om waterschapsbelasting te innen. De huishoudens en bedrijven hebben in december het onaangename bericht ontvangen dat ze alsnog enkele honderden euro’s moeten betalen. Het waterschap Aa en Maas heeft dat bekendgemaakt en de gemeente Den Bosch erkende dinsdag verantwoordelijkheid voor de fout.

Interne controle

Tijdens een interne controle eind vorig jaar is gebleken dat de 2000 huizen en bedrijven niet in de administratie van de gemeente Den Bosch stonden.

In een verklaring liet de gemeente dinsdag weten dat door een fout in de verwerking de WOZ-waarde van met name nieuwbouwobjecten niet is doorgegeven aan de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), de organisatie die vanaf 2011 de lokale belastingen int. ”We betreuren het ten zeerste dat burgers hierdoor geconfronteerd worden met belastingaanslagen voor oude belastingjaren of met belastingaanslagen voor meerdere jaren tegelijk. We hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijke fout in de toekomst opnieuw kan gebeuren”, aldus de gemeente.

Betalingsregeling

De betrokkenen krijgen een betalingsregeling aangeboden. De adresgegevens van alle inwoners van de hele regio worden nu gecontroleerd of bepaalde aanslagen nog niet zijn opgelegd.

terug