Big Four kopen cybersecuritybedrijven op

 

Er is een wereldwijde trend gaande waarbij onder andere de adviestakken van de Big Four flink investeren in cybersecuritybedrijven. Sinds in de boardrooms van bedrijven wordt erkend dat cybersecurity een groot strategisch risico is, schroeven de Big Four hun investeringen op. Dat schrijft het FD.

Overnames

Zo kocht de Nederlandse tak van PwC vorig jaar het Nieuwegeinse Everett op. Daarmee had het in één klap 55 specialisten op het gebied van beveiligen van onlinepersoons- en bedrijfsgegevens er bij. Wereldwijd kocht PwC het Britse Praxism en het Zweedse Ekelow. KPMG heeft het Duitse P3, het Amerikaanse Qubera en het Finse Trusteq overgenomen en EY Open Windows uit Australië. Deloitte kocht onder andere het Canadese Integrity-Paahi Solutions op.

Strategie

Het past allemaal in de strategie van de accountancy- en consultancybedrijven. Voor de Big Four is cybersecurity  een groeimarkt. In alle vier de kantoren staat het als een speerpunt opgenomen in de jaarverslagen. Ceo’s leggen de Big Four kantoren vragen voor als: ‘Hoe kan ik mijn bedrijf beschermen tegen virussen en cyberaanvallen?’ en ‘Hoe ga ik om met zo’n crisis?’ Om die reden koopt de Big Four de gespecialiseerde bedrijven op zodat zij hun klanten hierover kunnen adviseren. ‘IT was lang een ondergeschoven kindje in de boardroom’, zegt KPMG’er John Hermans, leider van de cybersecurityafdelingen tegen het FD. ‘Gelukkig komt daar langzaam verandering in. Bestuurders zijn zich steeds bewuster van hett feit dat IT een strategisch risico is.’

Discussie (1)

Bekijken en participeren
Avatar
On Flow BV
Discusseren, waarmee?
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug

Ja, ik wil het fiscale nieuws van Nextens lezen

Blijf op de hoogte. Registreer nu gratis voor Nextens Selectie.