Belastingdienst verstuurt 650 brieven naar klanten Zwitserse bank

Bron: Belastingdienst

De Belastingdienst heeft deze week ruim 650 brieven gestuurd naar rekeninghouders van een Zwitserse bank. In de brieven vraagt de Belastingdienst de klanten hun vermogen, voor zover zij dat nog niet hebben gedaan, op te geven in hun aangifte inkomstenbelasting 2016. Ook worden zij verzocht hun eerdere aangiften zo nodig te verbeteren.

Onderzoek

De FIOD startte eerder deze maand onderzoeken naar tientallen personen die worden verdacht van belastingfraude en hun in totaal vele miljoenen euro’s buiten het zicht van de autoriteiten hebben gestald op bankrekeningen bij deze bank. De Belastingdienst heeft sinds de acties van de FIOD begin deze maand een toename in het aantal meldingen van vrijwillige verbetering gezien.

Verlaagde boete

De 650 rekeninghouders van Credit Suisse kunnen niet meer in aanmerking komen voor de verlaagde boete voor zwartspaarders van 120% aangezien de Belastingdienst de rekeninghouders al op het spoor is. Wel zou bij het nu melden van eventueel verborgen vermogen, in de vaststelling van de hoogte van de boete rekening worden gehouden met het feit dat zij zich alsnog hebben gemeld.

Samenwerking

Door de internationale samenwerking en de opheffing van het bankgeheim wordt het voor de Belastingdienst steeds makkelijker om verborgen vermogens op te sporen.

terug