Belastingdienst breidt online hulp uit

Bron: Belastingdienst

Voortaan beantwoordt de Belastingdienst vragen over belastingen of toeslagen ook online. Hiervoor is er een nieuw account op Twitter aangemaakt: @Belastingdienst.

Vragen over belastingen of toeslagen

Dit nieuwe account is het hele jaar door beschikbaar voor het stellen van vragen over belastingen en toeslagen. De online hulp is niet bedoeld voor vragen waarvoor persoonlijke gegevens nodig zijn. Daarom vraagt het webcareteam van de Belastingdienst ook niet naar vertrouwelijke gegevens, zoals het inkomen. Het nieuwe account vervangt het oude account @BDaangifte. Daar konden alleen vragen over de aangifte inkomstenbelasting tijdens de aangifteperiode gesteld worden.

Het webcareteam is online van maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Vragen van ondernemers

De Belastingdienst breidt ook de online hulp aan ondernemers verder uit. Alle ondernemers kunnen hun vragen stellen op Twitter @BDzakelijk. De Belastingdienst richt zich niet meer alleen op startende ondernemers. Het nieuwe account vervangt het oude account @BDstarters. Daarnaast blijft de Belastingdienst actief op enkele communities.

terug