Belastingaangifte doen over 2013

Bron: Belastingdienst

Vanaf 1 maart 2014 kunt u aangifte inkomstenbelasting doen over 2013 met de vooraf ingevulde aangifte.

Vooraf ingevulde aangifte

U maakt het uzelf makkelijker als u de vooraf ingevulde aangifte gebruikt. Daarin heeft de Belastingdienst een groot aantal gegevens al voor u ingevuld. U hoeft deze gegevens alleen nog te controleren en aan te vullen. Doe aangifte vóór 1 april 2014. U ontvangt dan vóór 1 juli 2014 bericht hoeveel belasting u terugkrijgt of moet betalen.

Wilt u niet wachten tot maart? Dan kunt u vanaf nu aangifte doen. U moet dan wel zelf alle gegevens invullen. U moet aangifte doen als u van de Belastingdienst een aangiftebrief ontvangt. De Belastingdienst verstuurt de aangiftebrieven 2013 van half januari tot en met eind februari 2014.

Uitstel aanvragen

Kunt u niet vóór 1 april aangifte doen? Vraag dan uitstel aan. Doet u dat niet, dan bent u te laat met aangifte doen. Hiervoor kunt u een boete krijgen. De uitstel kan aangevraagd worden tot de datum dat uw aangifte bij de Belastingdienst binnen moet zijn. Deze datum staat op de aangiftebrief. De uitstel kan op drie manieren aangevraagd worden:

  • Digitaal (dit kan van 1 februari tot 1 april)
  • Telefonisch (dit kan van 11 januari tot 1 april)
  • Schriftelijk

Hoelang krijgt u uitstel?

Particulieren
De Belastingdienst meldt op haar website dat particulieren 5 maanden uitstel krijgen. Dat betekent dat de aangifte voor 1 september binnen moet zijn bij de Belastingdienst. Indien men toch langer uitstel wil, dan moet dit in een brief gemotiveerd worden.

Intermediairs
ElsevierFiscaal biedt intermediairs de mogelijkheid om vanaf 1 maart 2014 uitstel aan te vragen voor het aangiftejaar 2013. De Belastingdienst moet uw verzoek met SBR vóór 1 april 2014 hebben ontvangen.

  • Uitstelregeling belastingjaar 2013
    Bij Elsevier is uitstel 2013 aanvragen en inlezen in SBR geregeld in het CAS Programma 2014 of als u in de cloud werkt in Nextens Premium.

 

Toeslag aanvragen

Hebt u uitstel gekregen om aangifte te doen? Dan hebt u automatisch ook uitstel voor het aanvragen van toeslagen. Behalve voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag.

terug