Belasting- en premiedruk blijft stabiel

Bron: ANP

Het bruto-inkomen van de Nederlandse huishoudens bedroeg vorig jaar gemiddeld bijna 58.000 euro. Daarvan inde de Belastingdienst 6000 euro aan inkomstenbelasting en 5400 euro aan premies volksverzekeringen.

Nauwelijks veranderd

Dat komt neer op 19,7 procent in totaal. Dit aandeel is de laatste jaren nauwelijks veranderd, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

In 2013 kwam 54,6 miljard euro ofwel 64 procent van het totale bedrag aan inkomstenbelasting en premies voor rekening van het kwart huishoudens met de hoogste inkomens. Het kwart huishoudens met de laagste inkomens was goed voor 2,6 miljard euro ofwel 3 procent.

Discussie (2)

Bekijken en participeren
Avatar
Kasto administraties en advies
Zo kan ik er nog een paar opnoemen . En is de verhoging van de BTW en andere ver- en gebruiksbelasting dan geen belasting???? Hoe je het ook wend of keert, alle belasting die ik moeten betalen van mijn inkomen, of dat nu directe of indirecte belastingen zijn hoort mijns inziens in de berekening van de belastingdruk te worden opgenomen. Ze houden de mensen gewoon voor de gek punt uit.
Avatar
Salvino
Bij het CBS zijn ze helemaal van lotje getikt. Voor een inkomen van € 58.000 ben ik dus 11.400 aan belasting kwijt. Bij welke belastingdienst is dit mogelijk. Kan het CBS mij het adres geven, dan doe ik daar aangifte en betaal ik € 11.400. Helemaal volslagen van de pot gerukt, die idioten op het CBS, Een het gerenomeerde(ha.ha) Reed Elseveir publiceert deze waanzin. Wat een non-valeurs
Log in of Registreer om een reactie te plaatsen
terug