Arrestaties in onderzoek naar witwassen

Bron: ANP

In een groot onderzoek naar witwaspraktijken heeft de fiscale opsporingsdienst FIOD invallen gedaan in Hengelo, Oldenzaal en Putten. De invallen vonden dinsdag al plaats. Een 55-jarige man en een 46-jarige vrouw uit Oldenzaal zijn verdachten in de zaak.

Geen verklaring

”Ze hebben uitgaven gegaan die niet te verklaren zijn uit het inkomen en vermogen dat zij hebben opgegeven bij de Belastingdienst”, meldde het Functioneel Parket donderdag. Er is beslag gelegd op bankrekeningen, een woning en luxegoederen, zoals horloges en juwelen.

Eerder donderdag werd bekendgemaakt dat in Hoogeveen twee mannen van 27 en 58 en een 20-jarige vrouw zijn opgepakt op verdenking van witwassen. Dat gebeurde tijdens invallen in twee woningen en een bedrijfspand in Hoogeveen.

Vijfde verdachte

Juist donderdag werd bekendgemaakt dat in de Friese witwaszaak, het grote onderzoek naar het witwassen van crimineel geld in Leeuwarden, een vijfde verdachte is aangehouden. Het is een 50-jarige man uit die plaats. Tot dusver heeft de politie in die zaak beslag gelegd op woningen, auto’s, boten, geld en waardevolle goederen met een totale waarde van ongeveer 2,8 miljoen euro.

terug