Accountant scoort niet goed bij stakeholders

Bron: NBA

Uit onderzoek van het Reputation Institute, verricht in opdracht van de NBA, blijkt dat controlerend accountants een zesje scoren bij stakeholders. Accountantskantoren scoren zelfs nog lager.

Beoordeling

Volgens NBA blijkt uit het onderzoek dat externe stakeholders, controlerend accountants met het cijfer 60.7 beoordelen. Andere beroepsgroepen zoals artsen, notarissen en advocaten scoren ongeveer hetzelfde. Accountantskantoren krijgen echter met 57.4 een lagere beoordeling.

Kritiek

Stakeholders die het best bekend zijn met de accountants, zijn ook het meest kritisch volgens de NBA. Dit zijn bijvoorbeeld commissarissen en autoriteiten zoals de Belastingdienst. Studenten en brancheorganisaties hebben een positiever beeld.

Innovatie

Accountants zijn volgens stakeholders niet innovatief. Vooral de prijs-kwaliteitverhouding en de communicatie wordt negatief beoordeeld. Daarentegen is men wel tevreden over de professionaliteit, integriteit en vakbekwaamheid van de accountants.

Het onderzoek is verricht door het Reputation Institute (onderdeel van de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit). De resultaten zijn tijdens de jaarlijkse accountantsdag gepresenteerd.

terug

Ja, ik wil het fiscale nieuws van Nextens lezen

Blijf op de hoogte. Registreer nu gratis voor Nextens Selectie.